Roth on valittu finalistiksi arvostetussa saksalaisessa yrityskilpailussa, "Großer Preis des Mittelstandes"

9.10.2018

Oskar Patzelt-säätiö nimitti Saksan Dautphetalissa toimivan Roth-perheyhtiön finalistiksi ”Großer Preis des Mittelstandes"- yrityskilpailussa (”Grand Prix pienille ja keskisuurille yrityksille”). Palkintojenjako oli osa Würzburgissa 15. syyskuuta 2018 järjestettyä juhlatapahtumaa.

Oskar Patzelt-säätiön hallitus perusteli nimityksen näin:
”Rothin lattialämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien, energian varastointijärjestelmien ja komposiittiteknologian valikoima tekee liiketoiminnasta yhden maailman markkinajohtajista.”
Yhteensä 4 917 pientä ja keskisuurta saksalaista yritystä oli tänä vuonna nimitetty kilpailuun. Näistä tuomaristo valitsi 742 kilpailun toiseen kierrokseen.

Manfred Roth vastaanotti palkinnon näillä sanoilla:
”Osallistuimme ensimmäistä kertaa kilpailuun, ja meille on suuri kunnia päästä finaaliin. Kilpailu on kova ja 4 900 ehdokkaasta voi olla vain muutama voittaja. Tämä palkinto on suuri kunnia perheyrityksemme kovalle työlle. Se on myös asianmukainen vahvistus kaikesta, mitä teemme rakennusalalla ja muilla teollisuustekniikan aloilla. Haluamme osoittaa palkinnon työntekijöillemme, jotka ovat menestyksemme avain.”

1 300 henkilöä työllistävä, omistajajohtoinen Roth Industries toimii kansainvälisesti energia-, saniteetti- ja ympäristöjärjestelmien sekä muoviteollisuuden, hydrauliikan ja komposiittiteknologian alalla.

Saksan arvostetuin yrityspalkinto
Oskar Patzelt-säätiö oli jo 24. kerran aloitteentekijänä ”Großer Preis des Mittelstandes”-kilpailun järjestämisessä. Yritykset eivät voi hakea osallistumaan kilpailuun, vaan siihen voi tulla nimitetyksi. Roth valittiin osallistumaan tunnetun, energiasäästöteknologian alalla toimivan yrityksen toimesta. Voittajan valitsee elinkeinoelämän ja koulutuksen edustajista koostuva tuomaristo, joka keskittyy yritysten toimintaan ja niiden monimutkaiseen rooliin yhteiskunnassa. Osana arviointia palkintolautakunta otti huomioon työpaikkojen luomista ja säilyttämistä, koulutusmahdollisuuksia, innovaatioita ja nykyaikaistamista, sitoutumista alueelle sekä palvelua ja asiakaslähtöisyyttä.
Oskar Patzelt-säätiön järjestämä ”Großer Preis des Mittelstandes” on Die Welt-lehden mukaan Saksan arvostetuin yrityspalkinto. Se ei sisällä palkintorahoja, vaan se koskee yksinomaan liiketoiminnan tulosten tunnustamista ja validointia. Vuosina 2008 ja 2016 säätiötä kunnioitettiin Saksan Bundesverdienstkreuz-ansiomerkillä.

Lehdistötiedote